5. FIT KLUB PETKA 31.8.2017

Športno rekreativno društvo FIT KLUB v okviru tedna mobilnosti 16.9.-22.9.2017 prireja FIT KLUB PETKO – test tekaške pripravljenosti na 5.000m. Namen je ozavestiti pomen gibanja v vsakdanjem življenju in pomen dobre telesne pripravljenosti za premagovanje dnevnih migracij, obvladovanja stresa, kot tudi pozitivnega vpliva aktivnosti na zdravje. Aktiven in FIT ŽIVLJENSKI STIL je tisto kar šteje na dolgi rok.

Zelo zaželjeno je, da se udeleženci pripeljejo s kolesom, pridejo peš ali z javnim prevozom. Avto naj ostane doma!

NAMEN TEKMOVANJA

Preizkus tekaške pripravljenosti, tekmovanje s samim seboj in svojimi dosežki, ozaveščanje k uvedbi trajnostnih prometnih ukrepov, poskrbeti za gibanje otrok. Tekmovanje je rekreativnega pomena.

PRAVILA

Tek na 5.000m: Teče se 12,5 kroga. Posebej štarta ženska in posebej moška kategorija. TEČE SE NA LASTNO ODGOVORNOST!!! Preizkusa se naj udeležujejo le zdravi in telesno sposobni ljudje. Pred preizkusom svetujemo, da se o nastopu posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Tekmuje se po pravilih za tekmovanja Atletske zveze Slovenije.

Rezultati s slikami bodo objavljeni na strani www.fit-klub.com

TERMINSKI PLAN

  • 17:30 zbor in registracija tekmovalcev
  • 17:45 ogrevanje
  • 17:50 Otroški tek na 300m; predšolski otroci
  • 18:00 Otroški tek na 600m;  2008 – 2010 ter 2007 – 2005
  • 18:10 štart ženske 5.000m 
  • 18:40 štart moški 5.000m

PRIJAVE 

ŠTARTNINA: Nečlani 5 eur. Člani FIT KLUBA brezplačno.

OTROŠKI TEKI: Otroci 4 eur (vključena majica in medalja)

S svojim prijavo na prireditev potrjujem, da so podatki, ki sem jih zapisal na prijavnici resnični. Izjavljam, da sem zdrav, vsestransko pripravljen za tekmovanje in zdravniško pregledan. Upošteval bom vsa navodila organizatorja in tekmoval-la na lastno odgovornost. Pristajam na tveganje v zvezi z udeležbo na tekmovanju in potrjujem, da zoper organizatorja  ne bom vložil nobene zahteve ali tožbe zaradi kakršnekoli škode, ki bi jo utrpel v zvezi z udeležbo na tej prireditvi. Soglašam, da bodo vsi podatki iz te prijavnice objavljeni v sredstvih obveščanja, ki lahko moje fotografije, filmske in video posnetke, intervjuje ipd., kar je v zvezi s prireditvijo objavijo, ne da bi od njih zahteval kakršnokoli povračilo. Organizator bo osebne podatke udeleženca uporabljal in shranjeval skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov

Prijave so možne tudi na da tekmovanja!

 

 

S seboj pripeljite tudi navijače ali tiste, ki letos niso zbrali še dovolj poguma!


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila.

ZDRUŽIMO MOČI, DELIMO SI PREVOZ je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Z deljenjem prevoza zmanjšamo lastne transportne stroške in ogljični odtis, za nameček pa naša dnevna potovanja postanejo še zabaven družabni dogodek. Organiziranje deljenja prevoza je enostavno – pri tem nam lahko pomagajo številne aplikacije in spletne platforme – in ima izjemno pozitiven učinek na življenje v lokalni skupnosti. Študije so namreč pokazale, da vsak deljeni avto s cest in ulic spravi kar 15 zasebnih avtomobilov, s čimer v mestih ostane na voljo več prostora za pešce, kolesarje, javni prevoz in življenje na sploh.