KLUBSKI IZLET PALMANOVA POLMARATON

KLUBSKI IZLET

PALMANOVA POLMARATON

19.11.2017

Za vse tekače bo organiziran avtobusni prevoz. Cena avtobusnega prevoza bo 15eur. Letos se nam bodo pri izletu pridružili tudi tekači društva Marathon. Po tekmovanju bomo opravili še kratek postanek v bližnjem nakupovalnem centru Palmanova Outlet Village.

RAZPIS: https://www.espalmanova.it/regolamento.asp

PROGAhttps://www.espalmanova.it/percorso.asp

PRIJAVE

POTEKAJO PO SISTEMU PREJ SE PRIJAVIŠ CENEJŠA JE ŠTARTNINA! Prijava na maraton je možna samo z avtobusnim prevozom.

  • 1° korak: 22,00 EUR od 1° do 500° prijavljenih;
  • 2° korak: 27,00 EUR od 501° do 1.700° prijavljenih;
  • 3° korak: 32,00 EUR od 1.701° do 3.400° prijavljenih;
  • 4° korak: 37,00 EUR od 3.401° do 4.000° prijavljenih

PRIJAVITE SE ČIMPREJ TUKAJ!

PALMANOVA je mesto, ki je bilo zgrajeno ob koncu 16. stoletja. Umetnik in arhitekt Vincenzo Scamozzi je mesto zasnoval v obliki zvezde. Mesto je v zgodovini predstavljalo idealno in harmonično življenje.

Mesto je bolj znano kot nakupovalno središče Italije. V zgodovini, natančneje v 16. stoletju, pa je bilo mesto znano kot močna trdnjava v obliki devet krake zvezde. Mesto je zasnoval arhitekt in umetnik Vincenzo Scamozzi in je do danes lepo ohranjeno. Obzidje zvezde priča o vojaški arhitekturi renesančnega časa.

Mesto je zanimivo tudi z vidika same geografske postavitve, saj vse glavne ulice peljejo do glavnega trga, ki je imenovan Piazza Grande. Od tam pa peljejo trije različni izhodi iz mesta.

Pogled iz zraka na Palmanovo. Poglejte ceste in gozd v okolici mesta, ki tvori zvezdo.

Zvezdno mesto je zadovoljujoče tako iz matematične kot iz estetske perspektive. V zgodovini je mesto predstavljajo utopijo oz. ideal mesta. To pa vključuje tudi samo življenje tamkajšnjih prebivalcev, saj je bilo tudi njihovo življenje skladno z obliko mesta – popolno in harmonično.

 

Oddaja NEDELJSKI IZLET o Palmanovi na Radiu Slovenija:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/nedeljski-izlet/174439667